Nærområdet

Kolbotn ligger nær både Oslo, Gardermoen og en rekke andre steder på Østlandet. 13 km inn til hovedstaden er jo ikke mye å snakke om. Det er faktisk så kort at det muligens er fornuftig å velge transportmiddel ikke bare ut fra hvor du skal, men også ut fra hva du skal drive med underveis. Transportalternativene er flere, som for eksempel buss, tog, bil, el-sykkel og tråsykkel. Det er faktisk også en del som daglig løper til sin jobb i Oslo sentrum.

Men man må ikke nødvendigvis til Oslo. Kolbotn sentrum omfatter nemlig et rikt butikkutvalg, gågater, kaféer, kaffebar, kulturhus, sushi, lyse og grønne lunger; alt som skal til for å gi deg en følelse av by. Flere sterke merkebutikker har etablert seg på Kolbotn torg, blant dem Coop Mega, Soda Hamborg, H&M, Anton Sport, Dressmann og Kitch’n, og totalt har senteret ca. 55 butikker og restauranter i tillegg til helse- og servicetjenester. Gangavstand til gode nærbutikker som; Prix, delikatesse-/fiskeforretning, grønsakshandel, Jernia og apotek.

Kolbotn har mye skog og vann. Det er store friarealer for alle som er glade i å være i naturen. Nærheten til marka betyr mye for dem som bor her. Men like viktig er nærheten til sjøen. Legendariske Ingierstrand bad ligger i Oppegård. Kolbotnvannet gir vann til Gjersjøen, som igjen er ferskvann og drikkevannskilde for både Oppegård og Ås. Midt i Kolbotnvannet ligger de to øyene Storøya og Vesleøya. Og det er flere idyller her, Jordbærsletta for eksempel.

Kontakt oss